Once upon a time in Cannes

7 mei 2020

Zoals menig andere culturele evenementen zal ook het Filmfestival van Cannes helaas dit jaar niet doorgaan! Dit laat een grote leegte na, zowel in de professionele filmwereld als in de harten van cinefielen overal ter wereld. Zij zien de kans voorbijgaan om de nieuwste films van de grootste regisseurs en aanstormend talent te ontdekken.

Om dit jaar de sfeer van de Croisette toch een beetje op te snuiven, heeft Cinéart beslist een eigen “Festival van Cannes” te organiseren! Niet met de selectie van Thierry Frémaux en zijn comité, maar met enkele van de talloze films uit onze catalogus die de eer gehad hebben om op de beroemde rode loper te schitteren. Sedert decennia onderhouden Cinéart en het Filmfestival van Cannes een mooie en lange relatie. Tientallen en tientallen films uit onze catalogus, werden vertoond in de Officiële Selectie en in de nevensecties, en met een palmares waar Cinéart heel fier op is. Niet minder dan 19 Gouden Palmen werden uitgereikt aan een Cinéart film…!

Om enkele van de mooiste momenten uit onze geschiedenis met het Festival van Cannes te herbeleven, stelt Cinéart u tijdens 12 dagen, van 12 tot 23 mei (de periode waarin het Filmfestival van Cannes normaal had plaatsgevonden), dagelijks 2 films voor om te (her)ontdekken. Telkens een titel uit de 'Officiële Selectie' (de grote klassiekers, niet-te-missers, ...) en één uit de 'Parallelle Selectie' (andere parels, gekend of net iets minder...).

Maar hoe hebben we de selectie van 24 films gemaakt? Eerst en vooral hebben we twee zaken geverifieerd: of de film nog deel uitmaakt van onze catalogus (anders gezegd: of we nog de rechten hebben), en of de film beschikbaar is op VoD, om de film te kunnen bekijken en te herbekijken met één enkele klik! Daarna hebben we onze herinneringen en smaak laten spreken, en de beste herinnering is deze die ons hart geraakt heeft… En bovendien, zal elke collega van de Cinéart ploeg zijn persoonlijke ‘coup de foudre’ met u delen. 

12/05


13/05


14/05

15/05

16/05


17/05

18/05


19/05
 

20/05

21/05

22/05

23/05
9 Cinéart films geselecteerd op Film Fest Gent

21 september 2023 Lees verder

3 Cinéart films in de prijzen op het Filmfestival van Venetië

13 september 2023 Lees verder

Cinéart en MUBI kondigen samenwerking aan rond de release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

5 Cinéart films op het Filmfestival van Angoulême

21 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief