Once upon a time in Cannes

7 mei 2020

Zoals menig andere culturele evenementen zal ook het Filmfestival van Cannes helaas dit jaar niet doorgaan! Dit laat een grote leegte na, zowel in de professionele filmwereld als in de harten van cinefielen overal ter wereld. Zij zien de kans voorbijgaan om de nieuwste films van de grootste regisseurs en aanstormend talent te ontdekken.

Om dit jaar de sfeer van de Croisette toch een beetje op te snuiven, heeft Cinéart beslist een eigen “Festival van Cannes” te organiseren! Niet met de selectie van Thierry Frémaux en zijn comité, maar met enkele van de talloze films uit onze catalogus die de eer gehad hebben om op de beroemde rode loper te schitteren. Sedert decennia onderhouden Cinéart en het Filmfestival van Cannes een mooie en lange relatie. Tientallen en tientallen films uit onze catalogus, werden vertoond in de Officiële Selectie en in de nevensecties, en met een palmares waar Cinéart heel fier op is. Niet minder dan 19 Gouden Palmen werden uitgereikt aan een Cinéart film…!

Om enkele van de mooiste momenten uit onze geschiedenis met het Festival van Cannes te herbeleven, stelt Cinéart u tijdens 12 dagen, van 12 tot 23 mei (de periode waarin het Filmfestival van Cannes normaal had plaatsgevonden), dagelijks 2 films voor om te (her)ontdekken. Telkens een titel uit de 'Officiële Selectie' (de grote klassiekers, niet-te-missers, ...) en één uit de 'Parallelle Selectie' (andere parels, gekend of net iets minder...).

Maar hoe hebben we de selectie van 24 films gemaakt? Eerst en vooral hebben we twee zaken geverifieerd: of de film nog deel uitmaakt van onze catalogus (anders gezegd: of we nog de rechten hebben), en of de film beschikbaar is op VoD, om de film te kunnen bekijken en te herbekijken met één enkele klik! Daarna hebben we onze herinneringen en smaak laten spreken, en de beste herinnering is deze die ons hart geraakt heeft… En bovendien, zal elke collega van de Cinéart ploeg zijn persoonlijke ‘coup de foudre’ met u delen. 

12/05


13/05


14/05

15/05

16/05


17/05

18/05


19/05
 

20/05

21/05

22/05

23/05
DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

THE QUIET GIRL wint Grote Prijs UFK 2024

8 januari 2024 Lees verder

8 nominaties voor HOLLY bij de Ensors

5 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief