4 Cinéart-films op het Filmfestival van Venetië

23 augustus 2021

De 78ste editie van het Filmfestival van Venetië zal doorgaan van 1 tot en met 11 september 2021. De selectie is bekend en wij stellen u graag de 4 geselecteerde Cinéart-films voor.

Venezia 78 Competitie

MADRES PARALELAS – Pedro Almodóvar
Met Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Rossy De Palma – Spanje – Cinéart Belgie heeft niet de bioscooprechten van deze film, wel de VOD en Pay TV rechten. Voor alle info betreffende de Belgische bioscooprelease kunt u terecht bij de rechthebbende Belgische distributeur.
Twee jaar nadat Pedro Almodóvar de Gouden Leeuw kreeg voor zijn gehele oeuvre, opent hij met zijn nieuwste film La Mostra. Met Madres Paralelas keert hij terug naar zijn favoriete onderwerpen: vrouwen en het moederschap. Ook deze keer niet zonder zijn fetish actrices.

UN AUTRE MONDE – Stéphane Brizé
Met Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Anthony Bajon – Frankrijk - release tbc
Ook Stéphane Brizé blijft trouw aan zijn favoriete acteur Vincent Lindon. Als kaderlid van een groot bedrijf staat Philippe constant onder grote druk. Dit heeft niet alleen gevolgen voor hemzelf maar ook voor zijn vrouw en zijn omgeving. Maakt hij uiteindelijk de juiste keuze?

ILLUSIONS PERDUES – Xavier Giannoli
Met Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan – Frankrijk – release 20.10.2021
Met de adaptie van de gelijknamige roman van Honoré de Balzac keert Xavier Giannoli terug naar Venetië. Hij verzamelde een indrukwekkende cast om het leven en de verwachtingen van de jonge poëet Lucien in het Frankrijk van de 19de eeuw kleurrijk in beeld te brengen.

Giornate Degli Autori – Venice Days

MADELEINE COLLINS - Antoine Barraud
Met Virginie Efira, Bruno Salomone, Quim Gutiérrez – Frankrijk/België/Zwitserland – release tbc
De 3de langspeelfilm van de Franse regisseur Antoine Barraud zal de competitie aangaan met 10 andere fllms. In deze psychologische thriller wordt je meegezogen in het dubbelleven van Judith, dat bestaat uit leugens, geheimen en een fragiel evenwicht. Madeleine Collins is een Belgische co-productie.

9 Cinéart films geselecteerd op Film Fest Gent

21 september 2023 Lees verder

3 Cinéart films in de prijzen op het Filmfestival van Venetië

13 september 2023 Lees verder

Cinéart en MUBI kondigen samenwerking aan rond de release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

5 Cinéart films op het Filmfestival van Angoulême

21 augustus 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief