Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

28 mei 2024

Afgelopen weekend is de 77e editie van het Cannes Filmfestival afgesloten met de prijsuitreiking op de slotceremonie. THE SUBSTANCE van Coralie Fargeat werd door de jury, onder leiding van Greta Gerwig, bekroond met de prijs voor Beste Scenario. Ook Cinéart-titels ARMAND en BLACK DOG vielen in de prijzen, net als BIRD, PARTHENOPE en LES FEMMES AU BALCON.

Beste Scenario
THE SUBSTANCE is de nieuwe film van Coralie Fargeat (REVENGE), die zelf het scenario schreef. Ze nam de prijs voor Beste Scenario in ontvangst uit handen van de Franse acteur Laurent Lafitte en bedankte onder meer de cast en crew. THE SUBSTANCE is een zwart-komische bodyhorror met sterke rollen van Demi Moore, Margaret Qualley en Dennis Quaid.

THE SUBSTANCE is een Cinéart x Mubi release.

Camera d’Or
ARMAND van Halfdan Ullmann Tøndel heeft de Camera d’Or gewonnen, de prijs voor het beste speelfilmdebuut in alle programma’s van het Cannes Filmfestival. De film, met Renate Reinsve (THE WORST PERSON IN THE WORLD), gaat over de 6-jarige Armand. Na een voorval tussen Armand en zijn beste vriendje, moeten de ouders op school komen om te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Prix Un Certain Regard
De Chinese film BLACK DOG van Guan Hu ging naar huis met de hoofdprijs in de sectie Un Certain Regard, toegekend door de jury onder leiding van Xavier Dolan. Eerder ontving de film ook al de Palm Dog Grand Jury Award.

BLACK DOG gaat over Lang, een jongeman die net uit de gevangenis komt en terugkeert naar zijn geboortedorp. Daar schept hij een bijzondere band met een zwerfhond.

Acquisities
Tijdens de markt op het Cannes Filmfestival wist Cinéart de Benelux-rechten te verwerven van THE SUBSTANCE (Coralie Fargeat), PARTHENOPE (Paolo Sorrentino) en BLACK DOG (Guan Hu). Ook zijn de aankopen van nieuwe projecten bevestigd, onder meer: THE KING OF COVENT GARDEN (een film van Andrew Levitas met Anthony Hopkins), NOISE OF TIME (een film van Jan Komasa, regisseur van CORPUS CRISTI), en SENTIMENTAL VALUE, de nieuwe film van Joachim Trier (THE WORST PERSON IN THE WORLD), EAGLE OF THE REPUBLIC van Tarik Saleh (CAIRO CONSPIRACY), YELLOW LETTERS van İlker Çatak (DAS LEHRERZIMMER) en L’ATTACHEMENT van Carine Tardieu (LES JEUNES AMANTS).

TATAMI in de prijzen op BRIFF

4 juli 2024 Lees verder

BRIFF 2024 : 3 Cinéart films geselecteerd

11 juni 2024 Lees verder

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws