Vijf films van Cinéart in de Officiële Competitie van het Cannes Filmfestival 2018

12 april 2018

Het Cannes Filmfestival heeft de eerste films in de officiële selectie voor de 71e editie bekendgemaakt. Van Cinéart zijn maar liefst vijf films geselecteerd en daarmee genomineerd voor een Gouden Palm.
Het festival opent dinsdag 8 mei met de film TODOS LO SABEN.

EVERYBODY KNOWS (TODOS LO SABEN) is de nieuwe film van de tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A SEPARATION, THE SALESMAN) met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrol. Deze psychologische thriller gaat over Laura (Cruz) die met haar familie vanuit Buenos Aires naar haar geboortedorp in Spanje afreist voor een viering. De familiereünie wordt abrupt onderbroken door een gebeurtenis die het leven van de personages op zijn kop zet.
DOGMAN van Matteo Garrone (GOMORRA) is een ‘urban western’ geïnspireerd op een gruwelijke misdaad in de jaren ’80 net buiten Rome.

COLD WAR (ZIMNA WOJNA) van Pawel Pawlikowski (IDA, THE SUMMER OF LOVE) is een gepassioneerd liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

In SORRY ANGEL (PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE) van Christophe Honoré worden de hoofdrollen gespeeld door Vincent Lacoste (VICTORIA), Pierre Deladonchamps (L'INCONNU DU LAC) en Denis Podalydès (LAISSEZ-PASSER, THE DA VINCI CODE).

FILLES DU SOLEIL (GIRLS OF THE SUN) van Eva Husson (BANG GANG - A MODERN LOVE STORY). Bahar, de bevelhebber van het bataljon Koeridsche vrouwelijke soldaten (Filles du Soleil), besluit terug te keren naar de stad waar een aantal van hen een paar maanden geleden gevangen is genomen door extremisten. Ze ontmoet Mathilde, een Franse journalist, die de eerste dagen van het offensief vastlegt. Met Golshifteh Farahani (PATERSON), Emmanuelle Bercot (POLISSE) en Behi Djanati Atai (WELCOME).

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

THE QUIET GIRL wint Grote Prijs UFK 2024

8 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief