Zes films van Cinéart geselecteerd voor Cannes Filmfestival 2019

2 mei 2019

Officiële selectie – in competitie:

Met LE JEUNE AHMED vertellen Jean-Pierre en Luc Dardenne (DEUX JOURS, UNE NUIT) het verhaal van de Belgische Ahmed, een tiener die radicaliseert door middel van zijn extremistische interpretaties van de Koran. De film komt in Nederland uit op 4 juli 2019.

SORRY WE MISSED YOU van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE) gaat over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot. SORRY WE MISSED YOU staat gepland voor release in november 2019.

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE, de nieuwe film van Céline Sciamma (GIRLHOOD), is een Frans kostuumdrama dat zich afspeelt op een eiland in Bretagne in de 18e eeuw. Marianne krijgt de opdracht het huwelijksportret van Héloïse (Adèle Haenel) te schilderen. Héloïse zit daar echter niet op te wachten. In het najaar 2019 zal de film worden uitgebracht.

Officiële selectie – buiten competitie:

DIEGO MARADONA
Filmmaker Asif Kapadia (AMY) komt met een nieuwe documentaire: DIEGO MARADONA. Opgebouwd uit meer dan 500 uur nooit eerder vertoonde beelden, vertelt de film het verhaal van Diego Maradona, een van de bekendste voetballers ooit. De documentaire draait vanaf 8 augustus 2019 in de Nederlandse bioscopen.

HORS NORMES
Na Intouchables, Samba en Le Sens de la Fête, de nieuwe film van Olivier Nakache en Eric Toledano.

LA FAMEUSE INVASION DES OURS EN SICILE
Een animatiefilm van Lorenzo Mattoti

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws