Vijf Cinéart films op Film Fest Gent 2019

7 oktober 2019

Op het 46e editie van Film Fest Gent zijn maar liefst vijf films van Cinéart te zien.
Het festival gaat door van 8 t/m 18 oktober.

Officiële Selectie (Competitie)
LA LLORONA
Een film van Jayro Bustamante
Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt de ex-generaal Enrique Monteverde inmiddels een oude man die lijdt aan de ziekte van Alzheimer, berecht en schuldig bevonden voor zijn aandeel in de volkerenmoord. Maar nadat hij tijdens het proces in elkaar zakt en in allerijl naar het ziekenhuis wordt gevoerd, komt hij weer op vrije voeten. Vluchtend voor een uitzinnige menigte demonstranten trekt hij zich terug in zijn luxueuze huis, samen met een loyale bodyguard, zijn kille vrouw, zijn volwassen dochter, hun Indiaanse huishoudster en diens mysterieuze nieuwe bediende Alma. Buiten de muren van het huis weerklinken voortdurend protestkreten, maar in de vroege uurtjes begint Monteverde vreemde dingen te horen en zien in zijn huis.

Officiële Selectie (Competitie)
ATLANTIQUE
Een film van Mati Diop
De 17-jarige Ada uit Dakar wordt verliefd op Souleiman, maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd.

Gala Premières & Special Events
IL TRADITORE
Een film van Marco Bellocchio
Begin jaren '80 bereikt de strijd tussen de verschillende maffiaclans in Sicilië een hoogtepunt. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra, duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt door de Braziliaanse politie en vervolgens uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà doorbreken en de interne werking van de organisatie publiek maken.

Gala Premières & Special Events
SORRY WE MISSED YOU
Een film van Ken Loach
Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Classics
BALADA TRISTE DE TROMPETA
Een film van Alex de la Iglesia
Sergio en Javier werken als clowns in een circus. Sergio, de vrolijke clown, is een wrede man die zijn collega’s terroriseert en zijn vriendin, de trapeze-artieste Natalia, mishandelt. Wanneer de makkelijk te verleiden Javier, de verdrietige clown, verliefd wordt op Natalia, raken de twee clowns verstrikt in voortdurend gevecht. Natalia kan echter niet kiezen of ze bij de spannende maar gewelddadige Javier wil zijn, of bij de lieve Sergio die haar niet aan het lachen kan maken.

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

THE QUIET GIRL wint Grote Prijs UFK 2024

8 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief