Twee films in de prijzen op het Filmfestival van San Sebastian 2022

26 september 2022

Het palmares van de 70ste editie van het Filmfestival van San Sebastian werd zaterdagavond bekendgemaakt. "Tengo sueños eléctricos" van regisseuse-scenariste Valentina Maurel en "Tori et Lokita" van het regisseursduo Jean-Pierre en Luc Dardenne vielen in de prijzen. 

De Horizontes Award ging dit jaar naar de film TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS, de debuutfilm van Valentina Maurel. Het San Sebastian Filmfestival reikt deze prijs uit om de bekendheid te vergroten van films die geheel of gedeeltelijk in Latijns-Amerika geproduceerd zijn. Tengo sueños eléctricos viel eerder dit jaar meermaals in de prijzen op het Filmfestival van Locarno en gaat in Belgisch première op Film Fest Gent waar de film in competitie vertoond zal worden.

TORI ET LOKITA van Jean-Pierre en Luc Dardenne die momenteel veel volk naar de Belgische bioscopen lokt, kreeg de Euskadi Basque Country 2030 Agenda Award. Deze prijs wordt toegekend aan de film die het beste de waarden van duurzaamheid en solidariteit weerspiegelt. De Agenda 2030 is een VN-overeenkomst tussen 193 landen die samen streven naar een duurzame wereld en met dezelfde prioriteit: armoede uitroeien. De Dardenne broers en hun hoofdactrice Joely Mbundu waren op het Filmfestival van San Sebastian aanwezig om deze prijs in ontvangst te nemen. 

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief