Twee films in de prijzen op het Filmfestival van San Sebastian 2022

26 september 2022

Het palmares van de 70ste editie van het Filmfestival van San Sebastian werd zaterdagavond bekendgemaakt. "Tengo sueños eléctricos" van regisseuse-scenariste Valentina Maurel en "Tori et Lokita" van het regisseursduo Jean-Pierre en Luc Dardenne vielen in de prijzen. 

De Horizontes Award ging dit jaar naar de film TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS, de debuutfilm van Valentina Maurel. Het San Sebastian Filmfestival reikt deze prijs uit om de bekendheid te vergroten van films die geheel of gedeeltelijk in Latijns-Amerika geproduceerd zijn. Tengo sueños eléctricos viel eerder dit jaar meermaals in de prijzen op het Filmfestival van Locarno en gaat in Belgisch première op Film Fest Gent waar de film in competitie vertoond zal worden.

TORI ET LOKITA van Jean-Pierre en Luc Dardenne die momenteel veel volk naar de Belgische bioscopen lokt, kreeg de Euskadi Basque Country 2030 Agenda Award. Deze prijs wordt toegekend aan de film die het beste de waarden van duurzaamheid en solidariteit weerspiegelt. De Agenda 2030 is een VN-overeenkomst tussen 193 landen die samen streven naar een duurzame wereld en met dezelfde prioriteit: armoede uitroeien. De Dardenne broers en hun hoofdactrice Joely Mbundu waren op het Filmfestival van San Sebastian aanwezig om deze prijs in ontvangst te nemen. 

4 European Film Awards-nominaties voor 'Holy Spider'!

9 november 2022 Lees verder

“Vrouwen strijden voor hun grondrechten en de mannen zijn naast hen komen staan. Dit gaat over meer dan de hijab, dit gaat over vrijheid,” – Zar Amir Ebrahimi

18 oktober 2022 Lees verder

Vier films in de prijzen op het Filmfestival van Namen

10 oktober 2022 Lees verder

5 Cinéart-films geselecteerd voor Film Fest Gent!

22 september 2022 Lees verder

5 Cinéart-films op het Filmfestival van Namen.

16 september 2022 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief