HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023

HOLLY, de vijfde speelfilm van Belgische regisseur Fien Troch (HOME, KID), is geselecteerd als de officiële openingsfilm van Film Fest Gent. De film trapt daarmee de feestelijke 50ste editie van het internationale filmfestival af, dat plaatsvindt van 10 t/m 21 oktober 2023.

HOLLY is een intrigerend portret van de 15-jarige Holly, die een mysterieuze gave heeft. Nadat ze een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

“Geselecteerd worden voor de Officiële Competitie van Venetië was al fantastisch nieuws, maar om dan ook nog de eer te hebben om met ‘Holly’ Film Fest Gent te mogen aftrappen, is ongelofelijk. Het festival heeft ons altijd warm verwelkomd met mijn vorige films en ik ben ontzettend blij dat we met deze film de 50ste editie zullen openen. We gaan er zeker een groot feest van maken.” - Fien Troch

Nieuwkomer Cathalina Geeraerts speelt op fenomenale wijze de titelrol tegenover onder meer Greet Verstraete, Els Deceukelier en Serdi Faki Alici. Troch werkte voor de muziek opnieuw samen met Chromatics-frontman Johnny Jewel (DRIVE, LOST RIVER, HOME) die met z’n intrigerende score bijdraagt aan de indringende sfeer van de film. Met camerawerk van Frank van den Eeden (CLOSE, HOME) en montage van Nico Leunen (DE ACHT BERGEN, HOME).

HOLLY werd ook al geselecteerd voor het filmfestival van Venetië, waar het in de Officiële Competitie meedingt naar de Gouden Leeuw.

Cinéart brengt de film vanaf 22 november uit in België, en zal begin 2024 ook in Nederland te zien zijn.

Copyright Foto Fien Troch : Sofie Geysens

TATAMI in de prijzen op BRIFF

4 juli 2024 Lees verder

BRIFF 2024 : 3 Cinéart films geselecteerd

11 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

28 mei 2024 Lees verder

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws