Drie Cinéart films in de prijzen op het Cannes Filmfestival 2019

3 juni 2019

Afgelopen zaterdagavond werd het Cannes Filmfestival 2019 afgesloten en werden de belangrijkste filmprijzen uitgereikt. Dit gebeurde onder leiding van regisseur Alejandro González Iñárritu, de voorzitter van de jury van dit jaar. Drie films van Cinéart zijn bekroond met een prijs.

Mati Diop mocht voor haar speelfilmdebuut ATLANTIQUE de Grand Prix, de tweede prijs van het festival, in ontvangst nemen. De film is een poëtisch sprookje over de jonge Ada, die ik Dakar achterblijft nadat haar grote liefde het land is ontvlucht op zoek naar een betere toekomst. Release : najaar 2019.

De prijs voor Beste Regisseur ging dit jaar naar de gebroeders DARDENNE voor LE JEUNE AHMED. In hun nieuwste film vertellen Jean-Pierre en Luc Dardenne het verhaal van de Belgische Ahmed, een tiener die radicaliseert door middel van zijn extremistische interpretaties van de Koran. Nu in de bioscoop.

Céline Sciamma won de prijs voor Beste Scenario voor haar film PORTRAIT OF A LADY ON FIRE, een Frans kostuumdrama met hoofdrollen voor Adèle Haenel en Noémie Merlant. Wanneer Marianne (Merlant) de opdracht krijgt om het huwelijksportret van Héloïse (Haenel) te schilderen, ontstaat er innige band tussen de twee. Release in België : 18 september 2019.

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief