Drie Cinéart films geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië 2018

17 augustus 2018

Op het 75e Filmfestival van Venetië zijn drie films van Cinéart te zien: SUSPIRIA en SUNSET zijn beiden geselecteerd voor de Officiële Competitie en maken daarmee kans op de Gouden Leeuw; AMANDA draait in de sectie Orizzonti.

SUSPIRIA is de nieuwe film van regisseur Luca Guadagnino (CALL ME BY YOUR NAME) met onder anderen Dakota Johnson (A  BIGGER SPLASH, FIFTY SHADES OF GREY) en Tilda Swinton (IO SONO L'AMORE, THE GRAND BUDAPEST HOTEL). De film, een remake van Dario Argento's gelijknamige horrorklassieker, is een duistere film waarin mysterieuze verdwijningen langzaam de geheimen van een wereldberoemde dansschool onthullen. De muziek van de film is in handen van Radiohead-zanger Thom Yorke.

SUNSET, de nieuwe film van László Nemes (bekend van Oscarwinnaar SON OF SAUL), speelt zich af vlak voordat de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Írisz (Juli Jakab) komt naar Boedapest om in de beroemde hoedenwinkel van haar overleden ouders te werken. Wanneer de nieuwe eigenaar haar niet in dienst wil nemen, gaat ze op zoek naar antwoorden uit haar verleden. 

AMANDA is een film van Mikhaël Hers met Vincent Lacoste (PLAIRE, AIMER ET COURIR VITE) en Stacy Martin (NYMPHOMANIAC). David (Lacoste) en Lena (Martin) ontmoeten elkaar in Parijs en worden verliefd. Wanneer de zus van David plotseling overlijdt en hij de zorg voor zijn nichtje Amanda op zich moet nemen, verandert hun leven drastisch.

Het Venetië Filmfestival vindt plaats van woensdag 2 augustus tot zaterdag 8 september.

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

THE QUIET GIRL wint Grote Prijs UFK 2024

8 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief