Cinéart lanceert zijn Directors’ Collection

11 mei 2022

De wereld van Cinéart’s meest toonaangevende en hedendaagse regisseurs binnen handbereik in één klik

Vanaf vandaag, woensdag 11 mei, is er een nieuw onderdeel op de website van filmdistributeur Cinéart beschikbaar: de Directors’ Collection. Hierin worden Cinéart meest toonaangevende regisseurs in de spotlight gezet. De uitgebreide biografieën, interviews, masterclasses, soundtracks en podcasts kunnen inspiratie bieden en als didactisch materiaal gebruikt worden. Ook een selectie van films van deze regisseurs uit de Cinéart catalogus wordt aangeboden maar voor het eerst kunnen deze rechtstreeks vanuit de website bekeken worden.

Lancering in de aanloop naar het Filmfestival van Cannes 2022
Vandaag worden acht regisseurs voorgesteld en drie ervan staan momenteel volop in de schijnwerpers. Het duo Jean-Pierre en Luc Dardenne stellen hun nieuwste film TORI ET LOKITA voor in de officiële competitie, Asghar Farhadi is jurylid van deze competitie en Naomi Kawase stelt haar documentaire voor in de Cannes Classics 2022 selectie.

De vijf andere regisseurs zijn…
Laurent Cantet, wiens nieuwste film ARTHUR RAMBO momenteel in de bioscoop speelt, Nanni Moretti wiens gerestaureerde klassieker CARO DIARIO deze zomer in de Belgische zalen zal lopen, Jacques Audiard, Céline Sciamma en Alex van Warmerdam.

Andere prestigieuze namen zullen in de toekomst aan de Directors’ Collection toegevoegd worden. Blijf nieuwsgierig! Eyes wide open. 

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief