Cinéart en MUBI kondigen samenwerking aan rond de release van PRISCILLA

7 september 2023

Cinéart en MUBI, wereldwijde filmdistributeur, streamingsdienst en productiebedrijf, gaan samenwerken voor de Benelux release van "Priscilla", de langverwachte nieuwe film van Oscar® winnend regisseur en scenarist Sofia Coppola.

Priscilla werd geselecteerd in de Officiële Competitie van de 80e editie van het filmfestival van Venetië, waar onlangs de wereldpremière plaatsvond. De film werd ontvangen met een staande ovatie van 7 minuten en lovende kritieken van internationale pers. Priscilla zal begin januari 2024 in België, Nederland en Luxemburg in de bioscoop te zien zijn.

Priscilla is geschreven en geregisseerd door Sofia Coppola en is gebaseerd op de memoires Elvis and Me van Priscilla Presley en Sandra Harmon. De hoofdrollen worden vertolkt door Cailee Spaeny (Mare of Easttown, Bad Times at the El Royale) als Priscilla, Jacob Elordi (Euphoria, The Kissing Booth) als Elvis Presley, en Dagmara Dominczyk (Succesion, Bottoms, The Lost Daughter).

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

De film is geproduceerd door Lorenzo Mieli voor The Apartment Pictures, een Fremantle Company, Sofia Coppola voor American Zoetrope, en Youree Henley. De film is gefinancierd door Fremantle Group.

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief