9 Cinéart films geselecteerd op Film Fest Gent

21 september 2023

De 50ste editie van Film Fest Gent gaat door van 10 tot en met 21 oktober 2023. Deze feestelijke editie zal openen met HOLLY, maar ook acht andere Cinéart titels zijn geselecteerd!

HOLLY - Fien Troch
Openingsfilm

Holly is een 15 jarig meisje die een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben. Alle ogen zijn op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

DAS LEHRERZIMMER - Ilker Çatak
Officiële selectie

Als lerares zet Carla Nowak zich in om wiskunde en lichamelijke opvoeding te geven aan haar klas. Het gaat goed en ze weet de pubers te motiveren. Dan vindt er een reeks diefstallen plaats op school en een van haar leerlingen wordt al snel verdacht. Een verontwaardigde Carla besluit de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken, maar de zaak is niet zo eenvoudig op te lossen en heeft verstrekkende gevolgen. Carla wordt door de rest van het personeel al snel als idealistisch bestempeld en moet zich verantwoorden tegenover boze ouders en bemiddelen tussen ruziënde leerlingen.

CONANN - Bertrand Mandico
Officiële selectie

Rainer, een hond uit de onderwereld, zwerft door dieptes en afgronden en vertelt het verhaal van de zes levens van Conann. Ze wordt, doorheen verschillende tijdperken en mythes, voortdurend ter dood gebracht door haar eigen toekomst. Van haar jeugd, als slaaf van Sanja en haar barbaarse bende, tot haar toetreding tot de hoogste regionen van wreedheid die zich aan de rand van onze wereld bevinden.

THE OLD OAK - Ken Loach
Gala premières en speciale evenementen

In een dorp dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen in het dorp brengt onrust, maar biedt ook nieuwe kansen.

LE TEMPS D'AIMER - Katell Quillévéré
Gala premières en speciale evenementen

Wanneer Madeleine, een hotelmedewerker en jonge moeder, de rijke student François ontmoet, brengt de onderlinge aantrekkingskracht de twee steeds dichterbij elkaar. Tot Madeleine verstrikt raakt in de geheimen van François.

ROBOT DREAMS - Pablo Berger
Kidsproof

DOG woont alleen in Manhattan. Om zijn eenzaamheid te doorbreken, besluit hij een robot te bouwen en er zijn beste vriend van te maken. Tot het grote verdriet van DOG wordt hij op een zomernacht gedwongen ROBOT achter te laten op het strand. Zullen ze elkaar op een dag weer terugzien?

HOME - Fien Troch
Classics

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en zet elke relatie onder druk.

A TOUCH OF SIN - Jia Zhang-Ke
Classics

Dahai, een mijnwerker die geërgerd is door de corruptie van de dorpsbestuurders, besluit om over te gaan tot actie. San’er, een migrantenarbeider, ontdekt de oneindige mogelijkheden van zijn vuurwapen. Xiao Yu, receptioniste in een sauna, wordt tot het uiterste gedreven door de beledigingen van een rijke klant. Xiao Hui, een jonge fabrieksarbeider, gaat van baan naar baan en probeert zijn leven te verbeteren.

71 FRAGMENTS OF A CHRONOLOGY OF CHANCE - Michael Haneke
Classics

De dag voor kerst komt een jongen van 19 een bankgebouw binnen. In de wilde weg schiet hij een aantal mensen dood, waarna hij zichzelf doodt.

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief