7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024

Het Cannes Filmfestival heeft haar Officiële Selectie bekendgemaakt. Uit de catalogus van Cinéart zijn er zeven films geselecteerd, waaronder drie titels voor de hoofdcompetitie.

Competitie

BIRD – Andrea Arnold
met Barry Keoghan, Franz Rogowski, James Nelson-Joyce – UK - Release TBC

Met BIRD komt Andrea Arnold (Big Little Lies, COW) na AMERICAN HONEY terug naar de hoofdcompetitie van Cannes.
Bailey woont samen met zijn broer Hunter en zijn vader Bug, die ze alleen opvoedt in een kraakpand in het noorden van Kent. Bug heeft er niet veel tijd voor. Bailey zoekt elders aandacht en avontuur.

L'AMOUR OUF – Gilles Lellouche
met François Civil, Adèle Exarchoupoulos, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste – Frankrijk - Release oktober 2024

Regisseur Gilles Lellouche is voor het eerst in competitie geselecteerd met L’AMOUR OUF waarvoor hij een Franse sterrencast wist te strikken.
Tegen alle verwachtingen in en afkomstig uit een verschillend sociaal milieu vallen de tieners Jackie en Clotaire als een blok voor elkaar en zijn smoorverliefd. Hun liefdesverhaal is al snel gedoemd te mislukken wanneer ze door omstandigheden van elkaar gescheiden worden.

MARCELLO MIO – Christophe Honoré
met Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Fabrice Luchini, Benjamin Biolay – Frankrijk - Release TBC

In het fantasievolle MARCELLO MIO plaatst Christophe Honoré de dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni centraal. Chiara Mastroianni blaast de figuur van haar vader nieuw leven in. Ze noemt zichzelf Marcello, kleedt zich zoals hij en wil voortaan als acteur beschouwd worden.

 

Un Certain Regard

ARMAND – Halfdan Ullmann Tøndel
met Renate Reinsve, Ellen Dorrit Petersen, Øystein Røger – Noorwegen - Release TBC

ARMAND is het speelfilmdebuut van de Noorse regisseur en scenarist Halfdan Ullmann Tøndel met Renate Reinsve (THE WORST PERSON IN THE WORLD) in een van de hoofdrollen. Na een voorval tussen de 6-jarige Armand en zijn beste vriendje, moeten de ouders op school komen om te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

 

Midnight Screenings

LES FEMMES AU BALCON – Noémie Merlant
met Noémie Merlant, Souheila Yacoub, Sanda Codreanu – Frankrijk - Release TBC

Terwijl er een hittegolf over een wijk in Marseille trekt, bemoeien drie huisgenoten zich vanaf hun balkon vrolijk met het leven van hun buren. Tot een drankje laat op de avond uitmondt in een bloederige aangelegenheid… LES FEMMES AU BALCON is de nieuwe film van Noémie Merlant, geschreven in samenwerking met Céline Sciamma. Met Souheila Yacoub (DUNE, CLIMAX), Sanda Codreanu (UN AÑO, UNA NOCHE) en Noémie Merlant (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, TAR).

 

Cannes Premières

EN FANFARE – Emmanuel Courcol
met Benjamin Lavernhe en Pierre Lottin – Frankrijk - Release TBC

In EN FANFARE, de nieuwste komedie van regisseur Emmanuel Courcol, ontdekt een gerenommeerd dirigent niet alleen dat hij geadopteerd is maar ook een jongere broer met een uitzonderlijk muzikaal talent heeft. Hun ontmoeting is het begin van een sociaal en muzikaal avontuur.

EVERYBODY LOVES TOUDA – Nabil Ayouch
met Nisrin Erradi, Jalila Talemsi – Marokko - Release TBC

Regisseur Nabil Ayouch is terug in Cannes met EVERYBODY LOVES TOUDA, een film over de positie van de vrouw in de Marokkaanse maatschappij. Touda droomt ervan om Sheikha te zijn, een traditionele Marokkaanse performer die zingt over verzet, liefde en emancipatie. Ze hoopt op erkenning om een betere toekomst voor haar zoon en zichzelf veilig te stellen.

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

THE QUIET GIRL wint Grote Prijs UFK 2024

8 januari 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws