6 Cinéart films geselecteerd voor MOOOV 2019

28 maart 2019

Op het MOOOV Filmfestival (van 23 april tot 5 mei) zijn maar liefst zes films van Cinéart te zien.

Nieuwe titels
:

Ayka
van Sergey Dvortsevoy
Ayka is net bevallen. Ze heeft geen geld om een kind op te voeden. Ze heeft geen baan, schulden die ze moet betalen en geen eigen verblijf. Maar ze kan haar natuurlijke instincten niet onderdrukken.

Santiago, Italia
van Nanni Moretti
Na de militaire staatsgreep van generaal Pinochet in september 1973, ving de Italiaanse Ambassade in Santiago (Chili) honderden politieke vluchtingen op. Aan de hand van getuigenissen vertelt Nanni Moretti over deze bewogen periode waarin verschillende levens gered werden dankzij enkele Italiaanse diplomaten.

Temblores
van Jayro Bustamante
Guatemala. Pablo, 40 jaar, is een “geschikte” man: praktiserend gelovige, gehuwd en vader van twee fantastische kinderen. Wanneer hij verliefd wordt op Francisco, besluiten zijn familie en zijn gelovige gemeenschap hem te helpen om zich te laten “verzorgen”. God vergeeft misschien de zondaars, maar verwerpt de zonde.Hernemingen
:

Dilili in Parijs
van Michel Ocelot
Parijs, tijdens de Belle Epoque. Samen met een jonge pakjesbezorger met een bakfiets, voert de kleine Dilili, afkomstig uit Nieuw-Caledonië, een onderzoek uit naar de mysterieuze verdwijningen van jonge meisjes.

Fatwa
van Mahmoud Ben Mahmoud
2013. Brahim Nadhour, een Tunesiër die sinds zijn scheiding in Frankrijk woont, keert naar Tunis terug om er zijn zoon Marouane te begraven die omgekomen is bij een motorongeval. Hij ontdekt dat Marouane een militant was van een salafistische organisatie en besluit de personen die zijn zoon geïndoctrineerd hebben, op te sporen. Beetje bij beetje begint hij te twijfelen aan de omstandigheden van zijn dood.

Capharnaüm
van Nadine Labaki
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: “ Waarom klaag je je ouders aan?”, antwoord Zain: “Omdat ze me op de wereld gezet hebben!”. 

Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt. 

 

MOOOV Filmfestival loopt van 23 april tot 5 mei 2019 op 7 locaties in Vlaanderen: Beringen, Brugge, Genk, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout. Het volledige programma en alle aanwezige internationale gasten worden op 1 april bekend gemaakt.
Info op www.mooov.be

Waaier aan prijzen op het Filmfestival van Cannes 2023

31 mei 2023 Lees verder

Nan Goldin, one of the most important and influential artists of her generation

17 april 2023 Lees verder

10 Cinéart films geselecteerd voor Cannes 2023

13 april 2023 Lees verder

Twee Oscars voor 'The Whale'

21 maart 2023 Lees verder

24 nominaties voor de Magrittes!

10 februari 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief