5 Cinéart-films op het Filmfestival van Namen.

16 september 2022

De 37ste editie van het Filmfestival van Namen (FIFF) loopt van 30 september tot en met 7 oktober. Niet minder dan 5 Cinéart-films zijn geselecteerd voor deze editie. Een overzicht.

Openingsfilm & Officiële Competitie
L'INNOCENT van Louis Garrel
Met Roschdy Zem, Anouk Grinberg, Noémie Merlant, Louis Garrel, Jean-Claude Pautot, Yanisse Kebbab
release 12.10.2022

Abel panikeert wanneer hij verneemt dat zijn moeder Sylvie, een zestiger, op het punt staat te trouwen met een gevangene. Met de hulp van Clémence, zijn beste vriendin, zal hij alles doen om zijn moeder te beschermen. Maar de ontmoeting met Michel, zijn nieuwe stiefvader, zou Abel wel nieuwe perspectieven kunnen bieden…

Officiële Competitie
LES AMANDIERS van Valeria Bruni-Tedeschi
Met Nadia Tereszkiewicz, Sofiane Bennacer, Louis Garrel, Micha Lescot, Suzanne Lindon
Release 16.11.2022

Eind jaren 80. Stella, Victor, Adèle en Etienne zijn twintig en slagen voor het ingangsexamen van de beroemde theaterschool van het Théâtre des Amandiers in Nanterre (Parijs), opgericht door Patrice Chéreau en Pierre Romans. Razend door het leven beleven ze in hun passie, in hun spel en in de liefde samen grootse momenten maar ook hun eerste tragedies.

Officiële Competitie & FIFF Campus
ANNIE COLERE van Blandine Lenoir
Met Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair
release 11.01.2023

Februari 1974. Annie, arbeidster en moeder van twee kinderen, is opnieuw zwanger. Deze zwangerschap is niet gepland en ze ontmoet de leden van MLAC, de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie, die in de ogen van de publieke opinie illegale abortussen uitvoert.
Deze unieke beweging, opgericht om praktische hulp te bieden aan vrouwen en kennis en informatie te verspreiden, neemt Annie in hun midden op. In de strijd voor de aanpassing van de abortuswet krijgt haar leven een nieuwe betekenis.

Competitie 1ste langspeelfilm
LE SIXIEME ENFANT van Léopold Legrand
Met Sara Giraudeau, Benjamin Lavernhe, Judith Chemla, Damien Bonnard
release 05.10.2022

Franck, een schroothandelaar, en Mériem hebben vijf kinderen en een zesde is op komst. Ze hebben ernstige geldproblemen. Julien en Anna zijn advocaten en kunnen geen kinderen krijgen. Dit is het verhaal van een ondenkbare regeling.

Les Pépites & FIFF Campus
LE PHARAON, LE SAUVAGE ET LA PRINCESSE van Michel Ocelot
Release 19.10.2022

3 verhalen, in 3 tijdperken en 3 verschillende werelden: een epos uit het oude Egypte, een middeleeuwse legende uit de Auvergne en een 18de-eeuwse fantasie in Ottomaanse kostuums en Turkse paleizen. Een kleurrijke reis door dromen bevolkt door schitterende goden, opstandige tirannen, vrolijke bewakers, knappe geliefden en prinsen en prinsessen die doen wat ze willen.

Waaier aan prijzen op het Filmfestival van Cannes 2023

31 mei 2023 Lees verder

Nan Goldin, one of the most important and influential artists of her generation

17 april 2023 Lees verder

10 Cinéart films geselecteerd voor Cannes 2023

13 april 2023 Lees verder

Twee Oscars voor 'The Whale'

21 maart 2023 Lees verder

24 nominaties voor de Magrittes!

10 februari 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief