5 Cinéart films op het Filmfestival van Angoulême

21 augustus 2023

De 16de editie van het Filmfestival van Angoulême gaat door van 22 tot 27 augustus 2023. De selectie is gekend en wij stellen met plezier de 5 geselecteerde Cinéart films voor: 

De Competitie

IRIS ET LES HOMMES – Caroline Vignal
Met Laure Calamy & Vincent Elbaz – Frankrijk - release begin 2024
Een fantastische echtgenoot, twee perfecte dochters, een bloeiende tandartspraktijk: het gaat Iris voor de wind. Maar hoelang is geleden dat ze de liefde bedreven heeft? Het is misschien tijd om een ​​minnaar te nemen. Iris schrijft zich in op een gewone dating-app en opent de doos van Pandora. De mannen vallen bij bosjes... Alsof het regent!

LE TEMPS D'AIMER – Katell Quillévéré
Met Anaïs Demoustier, Vincent Lacoste, Morgan Bailey – België/Frankrijk – release 29.11.2023
Wanneer Madeleine, een hotelmedewerker en jonge moeder, de rijke student François ontmoet, brengt de onderlinge aantrekkingskracht de twee steeds dichterbij elkaar. Tot Madeleine verstrikt raakt in de geheimen van François.

De evenementen

FOUR DAUGHTERS – Kaouther Ben Hania
Met Hend Sabri, Nour Karoui, Ichraq Matar, Majd Mastoura, Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui – Frankrijk/Tunesië - release 13.09.2023
Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.
De avant-premières

LE PROCES GOLDMAN – Cédric Kahn
Met Arieh Worthalter, Arthur Harari, Jeremy Lewin, Christian Mazzuchini, Stéphan Guerin-Tillié, Aurélien Chaussade – Frankrijk - release 4 of 11.10.2023
In november 1975 begon het tweede proces tegen Pierre Goldman, een extreemlinkse activist. In eerste aanleg werd hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor vier gewapende overvallen, waarvan er één resulteerde in de dood van twee apothekers. Hij claimt zijn onschuld in deze laatste beschuldiging en wordt binnen enkele weken het icoon van intellectueel links. Georges Kiejman, een jonge advocaat, verdedigt hem, maar al snel komt hun relatie onder druk te staan. Goldman, vinnig en provocerend, riskeert de doodstraf en maakt de uitkomst van het proces onzeker.

L'ABBE PIERRE - Une vie de combats – Frédéric Tellier
Met Benjamin Lavernhe, Emmanuelle Bercot, Michel Vuillermoz – Frankrijk – release 8.11.2023
Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een film over het leven van Henri Grouès, beter bekend als ‘Abbé Pierre,’ een Franse volksheld bekend voor zijn verzet in de tweede wereldoorlog en zijn strijd tegen armoede in Frankrijk.

9 Cinéart films geselecteerd op Film Fest Gent

21 september 2023 Lees verder

3 Cinéart films in de prijzen op het Filmfestival van Venetië

13 september 2023 Lees verder

Cinéart en MUBI kondigen samenwerking aan rond de release van PRISCILLA

7 september 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch opent Film Fest Gent

22 augustus 2023 Lees verder

HOLLY van Fien Troch in Officiële Competitie op het Filmfestival van Venetië

25 juli 2023 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief