5 Cinéart-films geselecteerd voor Film Fest Gent!

22 september 2022

De 49ste editie van Film Fest Gent gaat door van 11 tot en met 22 oktober. Vijf Cinéart-films zijn geselecteerd. 

 

TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS - Valentina Maurel
Officiële competitie
Eva haar ouders zijn gescheiden. Ze verlangt er naar bij haar vader Martin te wonen, weg van haar moeder en zusje die ze onuitstaanbaar vindt. Martin is echter even veel het pad kwijt als z’n puberende tienerdochter. In hun zoektocht naar genegenheid en stabiliteit, richten ze hun verwarring en woede naar elkaar. Eva ontdekt dat de volwassenen in haar leven het ook niet allemaal voor elkaar hebben.


BOY FROM HEAVEN
- Tarik Saleh
Officiële competitie
Adam, afkomstig uit een eenvoudige vissersfamilie, wordt toegelaten op de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro, het epicentrum van de macht van de soennitische islam. Op zijn eerste dag sterft de grootimam, het hoofd van de instelling. Adam bevindt zich, zonder het zelf te willen, middenin een meedogenloze machtsstrijd van de religieuze en politieke elite van het Egypte.

RODEO - Lola Quivoron
Officiële selectie
Een clandestiene groep dirtbikers gespecialiseerd in stunts op straat in de buitenwijken van Bordeaux, wordt door elkaar geschud door de komst van Julia. Ze leeft van kleine criminaliteit en voor haar liefde voor motors. Ze wil tonen dat ze het recht heeft om deel te zijn van deze door mannen gedomineerde omgeving, maar een ongeluk bemoeilijkt haar relatie met de anderen.

THE QUIET GIRL - Colm Bairéad
Officiële selectie
Het jonge meisje Cáit wordt in de zomer van het jaar 1981 door haar familie weggestuurd. Ze trekt bij Seán en Eibhlín Cinnsealach in, een bevriend koppel van haar moeder dat ze voor de eerste maal ontmoet. Gedurende haar verblijf bloeit Cáit open en ontdekt ze een nieuwe levenswijze, maar stuit ze tevens op een geheim...

HOLY SPIDER - Ali Abbasi
Officiële selectie
Journalist Rahimi arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico's om toch achter de identiteit van de 'spider killer' te komen.

TATAMI in de prijzen op BRIFF

4 juli 2024 Lees verder

BRIFF 2024 : 3 Cinéart films geselecteerd

11 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

28 mei 2024 Lees verder

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws