100.000 bezoekers voor « Portrait de la Jeune Fille en Feu »

9 december 2019

Zondag 8 december 2019, is het 100.000e bioscoopkaartje in de Benelux voor « Portrait de la Jeune Fille en Feu » van Céline Sciamma . Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

« Portrait de la Jeune Fille en Feu » is de 4ste film van Franse regisseuse Céline Sciamma (bekend van « Tomboy », « Bande de filles »…). De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Sciamma de Prijs voor Beste Scenario won.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Belgische filmdistributeurs pleiden voor heropening bioscopen midden december

27 november 2020 Lees verder

Babyteeth en Rocks bekroond op BRIFF 2020

15 september 2020 Lees verder

Heropening van bioscopen vanaf 1 juli

16 juni 2020 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief