The Burnt Orange Heresy

THE BURNT ORANGE HERESY is een stijlvolle crime thriller waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen. Met een sterrencast die bestaat uit Claes Bang (THE SQUARE), Elizabeth Debicki (WIDOWS, TENET), Donald Sutherland en Mick Jagger. Over een kunstcriticus die tegen elke prijs een werk van een legendarische kunstenaar probeert te bemachtigen.

Nadat de charmante kunstcriticus James Figueras (Claes Bang) de extroverte Berenice Hollis (Elizabeth Debicki) ontmoet, reizen de nieuwe geliefden af naar het landgoed van kunstverzamelaar Cassidy (Mick Jagger). Hun gastheer onthult dat hij Jerome Debney (Donald Sutherland), een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, onderdak verleent. Debney leidt een teruggetrokken bestaan op het landgoed. Cassidy stelt de ambitieuze James in de gelegenheid Debney te interviewen. Een unieke kans. Maar Cassidy stelt wel een voorwaarde… om daaraan te voldoen raakt James verstrikt in een web van leugens en hebzucht.

Filminfo

 • Regie: Giuseppe Capotondi
 • Cast: Claes Bang, Mick Jagger, Elizabeth Debicki, Donald Sutherland
 • Genre: Thriller
 • Lengte: 99 minuten
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Jaar: 2019
 • Releasedatum Premium VOD: 05-01-2021
The Burnt Orange Heresy

Bekijk
trailer

Regie Giuseppe Capotondi

Giuseppe Capotondi

De pers over The Burnt Orange Heresy

  Voor wie houdt van detective-reeksen van Agatha Christie of Sherlock Holmes, is bij The Burnt Orange Heresy aan het juiste adres.

  - Markant

  Een amusante, broeierige, en goed vertolkte thriller.

  - Humo

  Een uitgekookte, bittere en verrassende thriller, met personages die een kant van zichzelf ontdekken waar ze zelf van gruwen.

  - Metro

  Het plezier waarmee de makers de broeierige grens tussen decorum en amoraliteit verkennen, roept herinneringen op aan sommige films van Hitchcock, en aan de ‘Ripley’-boeken van Patricia Highsmith.

  - Humo

  Een stijlvolle aangeklede hulpthriller.
  Een uitmuntende cast, met een glibberige Mick Jagger als uitschieter.

  - De Morgen

  Mick Jagger is geweldig is gecast.

  - De Standaard

  Elegante mix van romantiek, drama en humor.

  - De Tijd

Awards & nominaties

 • 2019

  Officiële Selectie - San Sebastian Filmfestival

Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan voor onze nieuwsbrief