Tatami

Tatami

TATAMI is een indrukwekkende politieke thriller, geïnspireerd op waargebeurde feiten, die je op het puntje van je stoel houdt. Als een judoka op het Wereldkampioenschap gevraagd wordt expres te verliezen, volgt een bloedstollende strijd die zowel op de mat (de tatami) als ernaast gevoerd wordt.

Judoka Leila (Arienne Mandi) en haar coach Maryam (Zar Amir) gaan naar het Wereldkampioenschap Judo om een gouden medaille voor Iran binnen te halen. Leila is er klaar voor, en maakt goede kans om te winnen. Maar dan ziet het Iraanse regime dat er mogelijk een ronde komt tegen een Israëlische tegenstander. Ze zetten alles op alles om Leila uit de wedstrijd te halen. Als haar eigen vrijheid, en die van haar familie bedreigd wordt, komt Leila voor een onmogelijke keuze te staan. Bezwijkt ze onder de druk van het Iraanse regime, of laat ze zich deze kans op goud niet afnemen? En wat voor gevolgen heeft haar keuze voorde rest van haar leven?

Zar Amir (HOLY SPIDER) regisseerde de film samen met Guy Nattiv. Het is daarmee de eerste speelfilm die gezamenlijk door een Iraanse en Israëlische filmmaker geregisseerd is. TATAMI ging in première op het filmfestival van Venetië, waar de filmde Brian Award won. Een prijs die de waarden van vrijheid van meningsuiting, respect voor de mensenrechten en democratie ondersteund.

Filminfo

 • Regie: Zar Amir & Guy Nattiv
 • Cast: Zar Amir, Mehdi Bajestani & Elham Erfani
 • Genre: Drama, Thriller
 • Lengte: 105 minuten
 • Land: Georgië
 • Jaar: 2023
 • Releasedatum bioscoop: 11-09-2024
Tatami

Bekijk
trailer

Regie Zar Amir & Guy Nattiv

Zar Amir & Guy Nattiv

De pers over Tatami

  Spannend en krachtig, zowel fysiek als politiek.

  - Fast Forward
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws