Rocks

Rocks

ROCKS is een film van regisseur Sarah Gavron (SUFFRAGETTE): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. “In de geest van Ken Loach’s KES of Céline Sciamma’s GIRLHOOD”, aldus The Guardian (★★★★★)

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Regisseur Sarah Gavron werkte voor ROCKS met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwacher’s
LAZZARO FELICE. Na de wereldpremière in Toronto reisde Sarah Gavron met ROCKS naar het IFFR, waar de film werd omarmd door pers en publiek.

 

Filminfo

 • Regie: Sarah Gavron
 • Cast: Bukky Bakray, Kosar Ali, D'angelou Osei Kissiedu, Shaneigha-Monik Greyson
 • Genre: Drama
 • Lengte: 93 minuten
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Jaar: 2019
 • Releasedatum bioscoop: 23-09-2020
 • Releasedatum VOD: 17-12-2020
Rocks

Bekijk
trailer

Regie Sarah Gavron

Sarah Gavron

De pers over Rocks

  Een pakkend en warmhartig portret dat barst van de lust for life en de girlpower.

  - Knack Focus

  Een bruisend verhaal over vriendschap in de arme buitenwijken van Londen. Om de juiste actrices te vinden, schuimde Gavron Londense scholen af. De meisjes die ze eruit pikte – met roots in Nigeria, Somalië, Polen, Ghana... – mochten de personages invullen met hun eigen ervaringen. Dat is aan de film te voelen. Sterren als Meryl Streep en Carey Mulligan, die de hoofdrollen speelden in Gavrons ietwat stijvere film Suffragette, mis je geen moment. Het is de geïmproviseerde, spontane vibe die Rocks doet rocken.

  - De Morgen

  U verwacht misschien een terneerdrukkende aaneenrijging van ellende in de traditie van Ken Loach of Mike Leigh, maar dat is buiten de verfrissende aanpak van regisseuse Sarah Gavron gerekend. In het klaslokaal registreert de cineaste met voelbaar plezier de aanstekelijke dynamiek tussen haar jonge actrices, maar ze trekt met haar attente camera ook freewheelend de straat op.
  Houd u dus klaar voor een verrassend speelse film met een bruisende streetvibe.

  - Humo

  'An energetic five-star triumph...in the spirit of Ken Loach's Kes or Céline Sciamma's Girlhood'

  - The Guardian

  ‘The most authentic film about British teens in years'

  - The Independent

  ‘Honest and brilliant… A must see'

  - The British Black List

  ‘Utterly unmissable'

  - Time Out

  'Gavron is a director to watch'

  - The Hollywood Reporter

  'A deft balance of drama, humour and hormonal adolescent huffs, Rocks is a real treat: full of warmth, honesty and authenticity'

  - Screen Daily

  'A powerful drama about a London teenager forced to shoulder adult-sized problems when her mother vanishes'

  - Variety

  'Sisterhood at its most powerful'

  - Elle

Awards & nominaties

 • 2020

  Jury Prize, Brussels International Film Festival

Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws