Orlando (4K)

Orlando (4K)

ORLANDO, Sally Potters oogverblindende bewerking van Virginia Woolf's klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando (Tilda Swinton). Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om 400 jaar later te eindigen als vrouw. ORLANDO is na 30 jaar opnieuw in de bioscoop te zien en blijft een magische ervaring. 'Thirty years later, Potter's groundbreaking adaptation of 'Orlando' still feels wildly modern' (Document).

Na het Koninklijke hof van Elisabeth I achter zich te hebben gelaten, voert de reis Orlando over de bevroren rivier Thames. Daar raakt hij geobsedeerd door een Russische prinses. Via een positie als ambassadeur in het Ottomaanse Rijk en liefde en verlies in de Victoriaanse tijd, eindigt zij - als moeder - in de twintigste eeuw.

Voor zowel Sally Potter als Tilda Swinton was ORLANDO in 1992 de film die hen internationaal op de kaart zette. Eigenzinnig, uniek, ontroerend en grappig. Een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. 4K-gerestaureerd, opnieuw in de bioscoop.

Filminfo

 • Regie: Sally Potter
 • Cast: Tilda Swinton, Quentin Crisp, Billy Zane & Jimmy Somerville
 • Genre: Drama
 • Lengte: 93 minuten
 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • Jaar: 1992
 • Releasedatum bioscoop: 12-06-2024
Orlando (4K)

Bekijk
trailer

Regie Sally Potter

Sally Potter

De pers over Orlando (4K)

  Verbluffend modern en vrij

  - Trouw

  Tilda Swinton is betoverend.
  In een tijdsgewricht waarin trans personen weer meer onder druk komen te staan, komt deze rerelease van Orlando – in gerestaureerde versie! – geen seconde te vroeg.

  - De Morgen

  Tilda Swinton is insouciantly magnetic at all times.

  - The Guardian

  Orlando voelt nog altijd verfrissend en verrassend aan. Met een fenomenale Tilda Swinton in de hoofdrol.

  - De Standaard

  Tilda Swinton reist langs tijden en geslachten in Sally Potters even somptueuze als subversieve kostuumsprookje Orlando, nu digitaal gerestaureerd.
  Een grens- en genderverleggende kostuumfilm die meer dan ooit plaagt, prikkelt, pronkt en de vrijheid bezingt.

  - Knack Focus

  Sublieme subversieve zinderende filmklassieker.

  - Humo
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws