Maria Montessori

Maria Montessori

MARIA MONTESSORI vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen.

In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten.

MARIA MONTESSORI is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen, over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd:

Deze film biedt een inkijkje in de veerkracht en vastberadenheid van Maria Montessori, in veel opzichten een pionier aan het begin van de 20e eeuw. Het is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. Het laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’

- Lynne Lawrence, Executive Director Association Montessori Internationale

Filminfo

 • Regie: Léa Todorov
 • Cast: Jasmine Trinca, Leïla Bekhti
 • Genre: Biografie
 • Lengte: 99 minuten
 • Land: Frankrijk
 • Jaar: 2024
 • Releasedatum bioscoop: 17-04-2024
Maria Montessori

Bekijk
trailer

Regie Léa Todorov

Léa Todorov

De pers over Maria Montessori

  Een liefdevol en elegant eerbetoon aan een historische wegbereider.

  - De Standaard
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws