Hope

Hope

HOPE is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar drie maanden te leven hebt?

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård, CHERNOBYL, MAMA MIA, MELANCHOLIA), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas’ eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

De Noorse filmmaker Maria Sødahl debuteerde in 2010 met de film LIMBO, die destijds 5 Amanda’s (Noorse Oscars) won. Negen jaar later is ze terug met HOPE, die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Toronto. Na de Europese première op het Filmfestival van Berlijn, won HOPE daar het Europa Cinemas Label.

Filminfo

 • Regie: Maria Sødahl
 • Cast: Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård, Gjertrud L. Jynge, Steinar Klouman Hallert, Daniel Storm Forthun Sandbye, Einar Økland
 • Genre: Drama
 • Lengte: 125 minuten
 • Land: Noorwegen
 • Jaar: 2019
 • Releasedatum bioscoop: 14-10-2020
 • Releasedatum VOD: 24-12-2020
 • Releasedatum Premium VOD: 24-11-2020
Hope

Bekijk
trailer

Regie Maria Sødahl

Maria Sødahl

De pers over Hope

  Hope grijpt zonder gezwollen trucjes naar de keel.

  - De Standaard

  Een zeer aangrijpend verhaal, prachtig vertolkt door de cast.
  Een zeer intimistische film.

  - Filmmagie

  Een intimistisch drama over kanker en doodgaan, dat bijna geruisloos verglijdt in een film over liefde.

  - PulsMagazine

  Een interessant gegeven is bovendien dat deze film niet alleen gaat over de medische gevolgen van kanker maar dat voornamelijk de directe leefwereld de nodige, ingetogen aandacht krijgt. Wat is het effect op de onderlinge relaties in het gezin? In deze Noorse productie ligt de klemtoon voornamelijk op de rustig uitgesproken dialogen met een blijvende focus op een koppel dat terug naar elkaar groeit. Dit in tegenstelling tot vele Amerikaanse films waarbij een ongeneselijke ziekte als onderwerp een hoop drama en tranen oplevert.
  Dat 'Hope' zo een meeslepende film is, heeft natuurlijk ook te maken met het fantastische acteerwerk van de hoofdacteurs Stellan Skarsgård en Andrea Bræin Hovig.

  - Markant

  Een bijzonder, tragikomisch liefdesverhaal.

  - Metro

  Discreet, geloofwaardig en teder, en steekt moeiteloos boven het niveau van de gemiddelde ziekte-van-de-weekfilm uit.

  - Knack Focus

  Correct en confronterend eerlijk.

  - Bruzz

Awards & nominaties

 • 2020

  Europa Cinema Label, Berlin Film Festival

Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws