Bigger than us

Bigger than us

Sinds ze 6 jaar is zet de 18-jarige Melati zich in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië.

Samen met haar is een hele generatie opgestaan om de wereld op een positieve manier te veranderen. Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht. Één tegen allen. Soms met gevaar voor eigen leven of veiligheid zorgen ze voor anderen en voor de aarde. Het zijn de changemakers van vandaag. 

Melati vertrekt op reis om overal ter wereld deze jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar ze de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. Rene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van van moed en engagement en je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. 

Filminfo

 • Regie: Flore Vasseur
 • Genre: Documentaire
 • Lengte: 96 minuten
 • Land: Frankrijk
 • Jaar: 2021
 • Releasedatum bioscoop: 29-09-2021
 • Releasedatum DVD: 03-06-2022
 • Releasedatum VOD: 01-02-2022
Bigger than us

Bekijk
trailer

Regie Flore Vasseur

Flore Vasseur

De pers over Bigger than us

  Deze documentaire is voor iedere idealist een bron om fossielvrije moed uit te tanken.

  - De Standaard

  Je kan bijna niet anders dan diep onder de indruk zijn van die gepassioneerde jongeren die -in tegenstelling tot de meeste politici- niet bij de pakken blijven zitten en op hun eigen dappere manier kleine kruistochtjes voeren voor een mooiere (en plasticvrije) aarde.

  - Humo
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws