Auf der anderen seite

Auf der anderen seite

Ondanks de terughoudendheid van zijn zoon Nejat besluit weduwnaar Ali samen te wonen met Yeter, een prostituee die net als hij van Turkse afkomst is. Maar Nejat, een jonge leraar Duits, krijgt al snel een zwak voor Yeter wanneer hij verneemt dat zij bijna al haar geld naar haar dochter in Turkije stuurt om haar hogere studies te betalen.

De accidentele dood van Yeter zorgt voor een breuk tussen vader en zoon. Nejat reist naar Istanbul in de hoop een spoor te vinden dat leidt naar Ayten, de dochter van Yeter. Maar Nejat weet niet dat Ayten, een twintigjarige politieke activiste, naar Duitsland is gevlucht om te ontsnappen aan de Turkse politie.

In Hamburg kan Ayten het goed vinden met Lotte, een Duitse studente die onmiddellijk in de ban is van de charme en het politieke engagement van de jonge Turkse. Lotte stelt zelfs voor aan Ayten om bij haar in te trekken, ondanks de tegenkanting van haar moeder Susanne. Ayten wordt gearresteerd, opgesloten en uiteindelijk weer de grens overgezet, waarna ze in Turkije in de gevangenis terechtkomt.

Lotte besluit halsoverkop alles achter te laten en naar Turkije te reizen. Daar aangekomen, stuit ze op een logge bureaucratie: alle inspanningen om Ayten vrij te krijgen, zijn tevergeefs. Toevallig komt ze Nehat tegen en wordt zijn medehuurster. Een tragisch voorval doet Susanne besluiten naar Istanbul te komen om de missie van haar dochter te volbrengen. Naarmate hij Susanne beter leert kennen, voelt Nejat de behoefte het contact met zijn vader - die ondertussen in Turkije aan de Zwarte Zee woont – te herstellen. Hij besluit vervolgens naar hem op zoek te gaan…

Filminfo

  • Regie: Fatih Akin
  • Cast: Baki Davrak, Nursel Köse, Hanna Schygulla, Tuncel Kurtiz, Nurgül Yeflilçay
  • Genre: Drama
  • Lengte: 122 minuten
  • Land: Duitsland
  • Jaar: 2007
  • Releasedatum bioscoop: 14-11-2007
Persmateriaal downloaden
Download

Meld je aan en mis geen filmnieuws