Vijf Oscarnominaties voor Cinart films

23 januari 2019

Vanmiddag werden de Oscarnominaties 2019 bekendgemaakt waarbij drie films van Cinéart genomineerd zijn. COLD WAR van Pawel Pawlikowski en CAPHARNAÜM van Nadine Labaki zijn beiden genomineerd voor de categorie Beste niet-Engelstalige Film. COLD WAR dingt ook mee naar een Oscar voor Beste Camerawerk én Beste Regie. MIRAI van Mamuro Hosoda is genomineerd voor Beste Animatiefilm.

COLD WAR is een meeslepend liefdesverhaal van Poolse regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski. De film zat in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski bekroond werd met de prijs voor Beste Regisseur. Zijn vorige film IDA wist in 2015 de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film in de wacht te slepen. 

In de film CAPHARNAÜM van Nadine Labaki staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Hij klaagt zijn ouders aan "omdat ze me op de wereld hebben gezet." Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. De film werd eerder al genomineerd voor een Golden Globe in dezelfde categorie.

In MIRAI vindt een jongen een magische tuin waardoor hij kan tijdreizen. Met hulp van zijn jongere zusje uit de toekomst ontmoet hij familieleden uit verschillende tijden. Deze anime-film van de Japanse regisseur Mamoru Hosoda werd op het Filmfestival van Cannes geselecteerd in de Quinzaine des Réalisateurs. 

De uitreiking van de Oscars vindt plaats in de nacht van zondag 24 februari op maandag 25 februari 2019.

Zes Cinart films geselecteerd voor het Ramdam Film Festival 2019 in Doornik

9 januari 2019 Lees verder

Cold War, Capharnam en Ayka in de shortlist voor een Oscar

18 december 2018 Lees verder

Nominaties European Film Awards

15 november 2018 Lees verder

Cold War wint Grand Prix op Film Fest Gent

23 oktober 2018 Lees verder

'Capharnau?m' en 'Cold War' winnen de publieksprijzen van het 45e Film Fest Gent

23 oktober 2018 Lees verder