8 Cinéart films geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto 2018

20 augustus 2018

Op het 43e Filmfestival van Toronto (TIFF) zijn maar liefst acht films van Cinéart te zien. Twee daarvan, LIFE ITSELF en RED JOAN, zullen er hun wereldpremière beleven.

LIFE ITSELF is een film over het noodlot, vol humor en liefde, geregisseerd door Dan Fogelman (bekend van CRAZY, STUPID, LOVE en de Amerikaanse hitserie This is Us). We volgen het leven van een jong stel in New York. Will (Oscar Isaac) en Abby (Olivia Wilde) ontmoeten elkaar in hun studententijd. Ze zijn gelukkig samen, trouwen en verwachten hun eerste kindje. Wanneer een schokkende gebeurtenis hun leven overhoop gooit, laat het lot zich gelden.

De sterrencast bestaat uit Oscar Isaac (INSIDE LLEWYN DAVIS, STAR WARS: THE LAST JEDI), Olivia Wilde (RUSH, House), Annette Benning (THE KIDS ARE ALRIGHT, AMERICAN BEAUTY), Antonio Banderas (THE SKIN I LIVE IN), Mandy Patinkin (Homeland, WONDER) en Olivia Cooke (ME, EARL & THE DYING GIRL, READY PLAYER ONE).

Cinéart brengt LIFE ITSELF uit op 7 november 2018.

RED JOAN, met Oscarwinnaar Judi Dench (PHILOMENA) en actrice Sophie Cookson (THE KINGSMAN) in de gedeelde titelrol, vertelt een bijzonder waargebeurd verhaal. De Britse Joan Stanley (Dench) is gepensioneerd en leeft een rustig bestaan wanneer ze plotseling wordt opgepakt door MI5. Ze blijkt jarenlang een van de meest invloedrijke spionnen voor de KGB te zijn geweest. In flashbacks zien we hoe Joan (Cookson) voor onmogelijke keuzes komt te staan. Hoe ver zou je gaan om een oorlog te voorkomen?

De Belgische release van RED JOAN is gepland voor het voorjaar van 2019.

Ook geselecteerd voor het TIFF zijn DOGMAN van Matteo Garrone (nu in de bioscoop), TODOS LO SABEN van Asghar Farhadi (nu in de bioscoop), CAPHARNAUM van Nadine Labaki (release: 28 november 2018), COLD WAR van Pawel Pawlikowski (release: 31 oktober 2018), SUNSET van László Nemes (release: voorjaar 2019), en LES FILLES DU SOLEIL van Eva Husson (release: voorjaar 2019). 

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

2 Academy Awards voor THE ZONE OF INTEREST

11 maart 2024 Lees verder

DAHOMEY van Mati Diop wint Gouden Beer op de 74ste Berlinale! Zilveren Beer Juryprijs voor L'EMPIRE van Bruno Dumont.

27 februari 2024 Lees verder

Acht Oscarnominaties voor Cinéartfilms

24 januari 2024 Lees verder

Vijf films geselecteerd voor de Berlinale

22 januari 2024 Lees verder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief