Cinéart, onafhankelijke filmdistributeur (bioscoop, DVD, VOD, TV) in de Benelux

Sneeuwwitje de sequel

Releasedatum : 31/01/2007
Ook beschikbaar op DVD
van Picha

Synopsis

Een smakkerd van de Prins bracht Sneeuwwitje opnieuw tot leven. Volgens de geschiedkundigen van toen zijn ze daarop getrouwd, waren ze gelukkig en kregen ze heel veel kinderen. En wat dan?
Laten we samenvatten. Een smakkerd van de Prins bracht Sneeuwwitje opnieuw tot leven. Volgens de geschiedkundigen van toen zijn ze daarop getrouwd, waren ze gelukkig en kregen ze heel veel kinderen. Eind van het verhaal. Wat, laten we toegeven, een beetje overhaast is. We hernemen. Ze trouwen. En wat dan? Daarna vliegt een niet meer zo jonge pseudo-Goede Fee roefroef het landschap in. Ze heeft een boontje voor de Prins, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Ze wil hem en ze zal hem verduiveld hebben. Een tikje van de toverstok en daar verschijnt de Schone Slaapster. Slapend dus. De gedienstige Prins wekt haar met een kus. Rampzalige vergissing. Vanaf dan gaat alles verkeerd: de jacht op Sneeuwwitje is geopend, Assepoester komt halsoverkop aangerend, de Zeven Dwergen ergeren zich dood en een sterk ondervoede reus windt er echt geen doekjes om. Er is al een vermoeden van een olympische knokpartij, het sprookje dat uiteen valt. En daarna? Daarna wordt het erger …

Formaat: 1.85
Duur: 82 min.
Land: België
Jaar: 2006
Media: 35mm
Geluid: Dolby SRD

Tag: Animatiefilm

Laatste foto's

› Alle foto's

SNEEUWWITJE
(MAAIKE CAFMEYER)

Waaraan herken je haar: aan haar kapsel. Van Amélie Poulainstijl "uitspringende pony”, revisited tot een rood lintje met witte noppen als een spring-in-het-veld. Een ultramoderne haarkeuze die in ieder geval wijst op het heel eenvoudig meisje dat van universele liefde en bronwater leeft.
Waarvan droomt ze: veel kinderen te hebben met de Prins, alleen door er aan te denken. Nu goed, als dat niet werkt, dan zullen ze heel veel potten biobessenjam hebben, dat is ook goed, hoewel het veel meer werk betekent.
Waarmee houdt zij zich bezig: onbenulligheden vocaliseren aan de rand van een rivier die haar niets misdaan heeft, omringd door een lading beesten met glazige ogen.


DE PRINS
(ADRIAAN VAN DEN HOOF)

Waaraan herken je hem: aan zijn statig voorkomen. Zelfs in galop op zijn strijdros krijg je de indruk dat hij zijn scepter en de complete werken van Nadine de Rothschild heeft ingeslikt. Zo stijf! Het verklaart waarom lichtekooien uit het dorp proberen te ontdekken hoever zijn majestueuze stijfheid reikt.
Waarvan droomt hij: een Prins te zijn die helemaal niet charmant is. Een Prins die noch honderdjarige narcoleptici, noch slonzige dienstmeiden verkleed als kroonlamp, noch krengen in een glazen kist zou kussen.
Waarmee houdt hij zich bezig: zijn maagdelijkheid betreuren, een gegeven dat uiterst hinderlijk is voor een liefelijke jonker van 32 jaar, voorzien van de gepaste uitrusting, in gloednieuwe staat.


DE GOEDE FEE
(WOUTER DEPREZ)

Waaraan herken je haar: aan haar schoot. Breed. Heel heel breed. En toch, wanneer ze in de blauwe lucht fladdert met behulp van haar muggenuitrusting die dienst doet als vleugels, is het nooit met de kop naar beneden, zoals de wet van de zwaartekracht het wil. Daaraan zie je dat het een grote tovenares is.
Waarvan droomt ze: de Prins te ontmaagden, hem onomwonden in de begonia’s te duwen, om de kroonjuwelen van de prins in haar persoonlijke juwelenkistje te doen. Ze mag dan nog zo goed in het vlees zitten als de stortplaats van het dorp, hij gaat van plezier brullen op haar puisten, die grote dwaas.
Waarmee houdt zij zich bezig: alle lellebellen die het enkel op de kuisheid van de Prins gemunt hebben in hun transgene pompoen terug te sturen.


DE ZEVEN DWERGEN
(STANY CRETS)

Waaraan herken je hen: aan hun look. Een spinaziekleurig bonsaiformaat met wratten, rode ogen, een dikke neus, drie tandstompjes en de overall van Eminem op de koop toe, dat zijn het de Zeven Dwergen. Vooral wanneer ze met zeven zijn.
Waarvan dromen zij: om die quiche van een Sneeuwwitje te verorberen, te voet, te paard of per wagen, ten koste van haar maagdelijkheid. En zeker indien ze hen bevalt.
Waarmee houden ze zich bezig: petieterige kobolden dwangarbeid te laten verrichten in een diamantmijn die uit zijn bek stinkt à la Tsjernobyl.


ASSEPOESTER
(FRANCESCA VANTHIELEN)

Waaraan herken je haar: aan haar 102% vrouwelijke uitrusting. Die ze naar voor weet te brengen met een zin voor choreografie die de geestelijke gezondheid van een Prins die zo zuiver is als een lamsbout, in gevaar zou kunnen brengen. In principe de ideale tactiek om hem aan de haak te slaan en hare Doorluchtigheid de laan uit te sturen.
Waarvan droomt ze: het vliegende hinderlijke wezen van 3032 jaar die haar in een schone mezzosopraan heeft omgetoverd net toen de edele prins haar en haar lompen in zijn armen wilde sluiten, met napalm te verbranden.
Waarmee houdt zij zich bezig: haar duizelingwekkende 95C onder de trillende neusvleugels van hoger vermelde Prins heen en weer te wiegen.

DE SCHONE SLAAPSTER
(FRANCESCA VANTHIELEN)

Waaraan herken je haar: aan haar zin voor kouwe drukte. Dankzij de gekroonde kusser die ze onafhoudelijk afperst, kan ze eindelijk in de dukaten zwemmen, een opzichtigheid tentoonspreiden die stukken van mensen kost, kortom haar creativiteit uitdrukken.
Waarvan droomt ze: Sneeuwwitje uit te benen, met haar tengels te jongleren. Of, als dat niet kan, haar blote hart in handen te houden. Maar die kans is klein: het is haar opperjager, een gangmaker die in zeer sterke brandewijn gedoopt is, die met de inzameling belast is.
Waarmee houdt zij zich bezig: terwijl ze op haar koninklijke gestikte deken op haar rug ligt, "Kom schat, kom” te brullen zodra iemand uit de upper ten haar het hof maakt in verzen van twaalf regels.

DE REUS
(WIM OPBROUCK)

Waaraan herken je hem: aan de massa. Hij is het enige levende wezen dat de 2 meter 50 benadert voor 200 kilo vlees en vet. Dat is de schuld van een vleesdieet dat bestaat uit tegenpruttelende mensen die "Mama!” of "Help!” roepen, afhankelijk van de inspiratie van het moment.
Waarvan droomt hij: Sneeuwwitje op te vreten, haar brandend braambos te kauwen, haar boezem op te peuzelen, aan haar bolle wangen te knabbelen. Omdat hij echt van haar houdt sinds hij per ongeluk een taart met liefdeselixir heeft binnengeschrokt.
Waarmee houdt hij zich bezig: Sneeuwwitje in de smiezen te houden en terwijl een inventaris op te stellen van de beste stukken van haar o zo prachtige zwoerd, het speeksel in de mond.

Deel je mening over deze film: