Cinéart, onafhankelijke filmdistributeur (bioscoop, DVD, VOD, TV) in de Benelux

Cinéart

WIE ZIJN WIJ ?


Wat we doen

Cinéart is een onafhankelijke filmdistributeur die filmrechten exploiteert in de bioscoop, op DVD, VOD en televisie - en dit in België en Nederland.

Op de eerste plaats focussen we op kwaliteit, op films die we zelf bijzonder vinden. Of het nu gaat om een kleine, grote, Europese, Aziatische, Amerikaanse, Afrikaanse, cross-over, art-house of mainstream film: we doen alles opdat elke film de kans krijgt om zijn publiek te vinden.

Al 30 jaar in België en nu ruim een jaar in Nederland, brengt Cinéart stabiliteit, professionaliteit, enthousiasme, ambitie en aandacht voor details. Waar passie voor staat.


Cinéart in België

Van Almodovar tot de gebroeders Dardenne, van The Lord of the Rings tot Wong Kar Waï, van La Vie en Rose tot Lola Rennt; wij staan écht open voor alle genres. Ga alvast een kijkje nemen in onze uitgebreide catalogus.

De mensen van het Cinéart-team komen uit verschillende achtergronden en dragen elk op hun persoonlijke manier hun steentje bij. Als enthousiaste cinefielen staan we steeds open voor nieuwe ideeën. Wij gaan er prat op om ons werk steeds au sérieux te nemen, maar niet altijd onszelf. Hoe kan het ook anders : het is niet alleen een job, maar ook een passie. Dat nemen we ter harte.

       
Cinéart Benelux

Cineart is de enige onafhankelijke fimdistributeur die gelijktijdig alle media bespeelt; een garantie op kwaliteit:
-     bioscoopdistributie zowel in België (cineart.be) als Nederland (cineart.nl): een team dat de link en de promotionele ondersteuning biedt tussen het ogenblik dat een film wordt aangekocht en zijn afzet in de bioscoop.
-     videodistributie : Twin Pics (een joint venture tussen Cinéart en Pias) is zowel gespecialiseerd in films uit de eigen catalogus als in aparte compilaties en thematische boxen
-     TV/digitaal : een dynamische samenwerking tussen België en Nederland om te beantwoorden aan de noden van de snel stijgende VOD-sales.
 
Ondanks de snelle evolutie van de filmbusiness vandaag profileert Cinéart zich als een vaste waarde in het filmmilieu. Ons 25-koppig Benelux team blijft zich engageren om zijn diverse diensten en activiteiten zo goed mogelijk verder te ontwikkelen.